sobota 6. února 2016

Malá kapsa podruhé

Včera mně Aqvarius z twitteru upozornil na zajímavou věc. Samotná společnost Levi Strauss & Co. jednou ve své reklamě využila onu malou kapsu u džín jinak, než jak sama uvádí, ve své oficiální historii a jak jsem ukázal v předposledním příspěvku. Hlavnímu hrdinovi reklamy do té malé kapsy vložila plechovou krabičku s kondomy.



Zde je tedy to video, ve kterém mladík používá onu malou kapsu džín k uložení kondomu. Všimněte si, jak dobře je reklama udělaná. Já osobně neskrývam potřebu vidět ji až do samotného konce. To se mi u reklam stává jen velmi zřídka.



Jistě jste si všimli, že na krabičce je uvedeno něco jiného, než na úvodní fotce dnešního příspěvku. Vysvětlení je zřejmě velmi jednoduché. Že jde o krabičku s kondomy, musí být z klipu zřetelně vidět. Samotní jejich výrobci by ovšem na obal nejspíš neumístili prvoplánový text Latex Condoms.

Platí ovšem to, že se v té době kondomy prodávaly nejčastěji právě v plechových krabičkách po třech kusech. Zajímavé je, že významný výrobce kondomů Julius Schmid je prakticky současníkem Leviho Strausse, prvního výrobce džín a oba figurují v přehledu významných Američanů německého původu.

Julius Schmid vyráběl kondomy pod názvem Ramses a Sheik, které dnes spadají pod světově známého výrobce kondomů Durex.


Pro zajímavost ještě jedna stará plechovka kondomů konkurence Julia Schmida. Kondomy značky Trojan patří dodnes mezi špičku výrobců v zámoří.


Ani jedna ze tří zatím uváděných krabiček vzhledem moc neodpovídá té v klipu. Nabízí se vysvětlení, že ta byla vytvořena speciálně pro přípravu reklamy. S tím jsem se ovšem nechtěl spokojit a hledal dál. 

Nakonec jsem zjistil, že je v klipu použita krabička skutečně existující firmy. Společnost Ultrex se ovšem s tímhle obalem objevila až v roce 1940, což by moc neodpovídalo ostatním reáliím v klipu. Navíc to opravdu nevypadá tak, že by společnost někdy na obalu použila onen text "Latex Condoms". Jde zřejmě o jakési spojení obou přístupů. Bylo použito logo skutečné společnosti, ale pro potřeby klipu byl upraven zbývající text.

V platnosti ovšem zůstává jeden fakt. Onu drobnou kapsu Levi Strauss na své džíny opravdu přidal proto, aby do ní mohly být uloženy kapesní hodinky.

Na závěr bych chtěl doplnit, že společnost  Levi Strauss & Co. si na svých reklamách dává záležet. Líbí se mi nejen reklama s krabičkou kondomu v kapse, ale i spousta dalších. Většinu z nich si napoprvé vždy rád prohlédnu až do konce.

Za všechny ještě jednu, kterou jste již možná někdy zahlédli a pokud ne, rozhodně za shlédnutí stojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat