úterý 16. února 2016

Pig & Hen

Jediným přijatelným šperkem pro muže jsou prý, kromě snubního prstenu, hodinky. Nevím, kdo něco takového řekl. Odhaduji, že by to mohl být Winston Churchill nebo Jan Werich, ale to není podstatné. Těch ozdob, které dnes může muž nosit, aniž by ztratil něco ze své mužnosti, je určitě víc. Jednou z nich je náramek.


Pánské náramky se vyrábějí z nejrůznějších materiálů a pokud se někdo pro takovou ozdobu rozhodne, jen stěží si nevybere něco podle svých představ. Já chci upozornit na jednu zajímavou a sympatickou nizozemskou společnost, která v Amsterdamu vyrábí ručně náramky z materiálů pro lodní lana.
Tento materiál si ve společnosti Pig & Hen nezvolili náhodou. Odráží vztah zakladatelů firmy k tradicím nizozemských mořeplavců, kteří měli významný podíl na vzestupu Nizozemí v sedmnáctém století. Prase a slepice, které má společnost v názvu i ve znaku, byly údajně častým motivem v tetování nizozemských námořníků. Tyto symboly měly zajistit bezpečný návrat námořníků na pevnou zem.



Pig & Hen na svém webu tvrdí, že jejich náramky jsou pevnější než ocel a s majitelem vydrží celý život. To je sympatický přístup v době, kdy je většina výrobků osazována tzv. kurvítkem tak, aby jejich funkčnost skončila po uplynutí záruční doby.

Nepřehlédnutelnou postavičkou společnosti je Captain Bob. Vypadá trochu jako bezdomovec, ale je to, mimo jiné, svérázný model Pig & Hen.





Žádné komentáře:

Okomentovat