neděle 13. března 2016

Julie & Jimmy

Hadříky a cestování - tak by se dal ve zkratce popsat život sympatické bloggerky jménem Julie Sariñana a to bez jakékoliv ironie.

(Upozornění: v posledním dnešním klipu sledujte dámu v oranžovém po dirigentově pravici.)

Julie se narodila v Mexiku, ale vystudovala v Los Angeles a v roce 2009 si založila blog Sincerely, Jules. Blog si časem získal velkou popularitu (Juliin Instagram dnes sleduje tři a půl milionu lidí) a to samozřejmě neušlo lidem, kteří v módě něco znamenají. Julie má dnes vlastní značku oděvů a dá se opravdu říct, že žije cestováním, nakupováním hadříků a fotografováním.

Julie Sariñana v Marrákéši

Julie má ve velké oblibě džínovinu. Kombinuje ji tak, že to vždy dopadne elegantně a tak nějak křehce.


Stejně tak ovšem Julii sluší šaty nebo sukně.


Také já se pečlivě připravuji na dobu, kdy budu jen cestovat a fotit. Mám sbaleno a čekám na správný vítr do plachet. Jednoho dne se stanu krasavcem, vyrazím do San Francisca, kde si s Julií domluvím rande. Věrným čtenářům pak pošlu tvarovanou pohlednici.


Pokud byste o rande s Julií v San Franciscu měli zájem taky, mám pro vás tip, jak se na to obléct.



Dá se předpokládat, že bude teplo, bunda je tedy jaksi do zálohy. Vše lze sehnat v e-shopu jeans.cz.

O rande s usměvavou Julií určitě budou mít zájem i dámy. I pro ně mám návrh, jak na něj vyrazit.




Za trochu jiným účelem cestuje po světě Jimmy Nelson. Ten v rámci projektu Before They Pass Away fotografuje život a tradice domorodých kmenů, různé tradiční zvyky, rituály, tance apod. Cestuje a fotí lidi, často víceméně bez hadříků.


Ovšem pozor, Julii Sariñana a Jimma Nelsona tady nedávám do nějakého kritického kontrastu. Chápu to tak, že oba jsou dobří v tom, co dělají a z obou je cítit to, že žijí svůj život podle svých představ a současně přináší něco ostatním.



V roce 2013 vyšla luxusní kniha Before They Pass Away s fotografiemi Jimmyho Nelsona.




Jako hudební doprovod jsem dnes s odkazem na mexický původ Julie Sariñana zvolil kapelu Calexico a jejich skladbu Crystal Frontier ve třech velmi zajímavých verzích. Nejdříve v oficiálním klipu, potom v doprovodu s Mariachi Luz de Luna a na závěr v neuvěřitelné, ale přesto skvěle fungující kombinaci s Radio-Symphonie Orchestra Vídeň.



Opakuji, sledujte dámu v oranžovém po dirigentově pravici.



Žádné komentáře:

Okomentovat