neděle 12. června 2016

Gardensexuál & Garden

Téma "gardensexuál" jsem dnes chtěl pojmout mnohem šířeji. Nastal ovšem jeden velký problém!


Nedávno jsem v jedné diskuzi na twitteru narazil na zajímavý tweet, který byl navíc doprovázený (z pohledu všech těch fešn fotografů, asistentů fotografů, asistentů asistentů fotografů, maskérek, stylistů, kadeřníků, pudrovaček, osvětlovačů, stmívačů a dalších a dalších lidí z téhle branže) naprosto geniální fotografií. Posuďte sami: 


Fotografie navíc byla doplněna výmluvným textem: "garden fashion, kolekce podzim/zima 2015"
Autorem tweetu a také modelem je člověk, který si říká Judas Iscariot s nickem ‏@jehudas. Je to mimochodem člověk s velmi osobitým humorem a doporučuje jej sledovat. Tedy na twitteru...

Každopádně mi do hlavy zasadil semínka pochybností.


Co až se můj nový pojem prosadí, stanu se ikonou a guruem nového světového trendu? Nebude žádat podíl, tantiémy, souboj?! Jste mi svědkem, že tyto úvahy prezentuji zcela otevřeně. Zatím bych si dovolil pár švestiček (co to melu?!) obrázků ze své zahrádky. 



Základem měl být takový osobitý prvek - suchý potok. Později jsem mu začal říkat - suché a slepé rameno mrtvé řeky. Abych neustále nebojoval s plevelem mezi kameny potoka, podložil jsem je fólií. Jenže ouha. Jednou nás překvapila tak obrovská průtrž, že i suché slepé rameno mrtvé řeky zalilo vodou jako nějaké vádí. Nám to teda nevadilo, spíš nám vadí, že se tohle vádí nezalévá vodou častěji.


Nevadlec . Vysadil jsem ho s představou, že třeba v sušeném stavu pomůže v některých situacích. Nepomůže, ale vypadal hezky.


Mám moc rád, když se někde najednou objeví dvě rostlinky, které se tak krásně doplní. V tomhle případě je to modrá lobelka a rudé drobnokvěté karafiáty. Nesmí chybět přísný hlídač kokršpanělka Niki.

Ta lampička je funkční a občas i plápolá do temna zahrady. 


Na hlídání toho má Niki hodně. Tady například přehlédla vetřelce v mateřídoušce. Modří vědí, že něco ve smyslu "haiku" se o tomto incidentu objeví ve sbírce textových miniatur Generátor prchavých okamžiků.


Aní naší zahrádce se nevyhýbá mráz a zima. Potom běta nebohému opeřenci, který nevědomky usedne na kouzelnou hůl dědy Mrazíka. Tenhle je naštěstí keramický a nikdy se nezmiňoval o tom, že by měl s mrazem nějaké problémy...

Jako hudební doprovod jsem dnes zvolil  "Jungle Riot" od jihoafrických SKIP&DIE, neboť naše zahrada opravdu dost připomíná džungli a potřebovala by větší revoluci.



Druhou kapelou jsou francouzští Orange Blossom se svým hitem  HABIBI. Pomerančovník na zahradě chybí, ale snad mi ten oslí můstek prominete. Ta muzika stojí za poslech.

7 komentářů:

  1. Chtěla bych mít tak krásně kučeravé vlasy jako Niki uši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád bych nějak poradil, ale bylo by to drahé.
      Mně osobně se docela osvědčila holá hlava.

      Vymazat
  2. Slovo "samy" evokuje, že tví čtenáři jsou toliko ženy. Jsem dotčen, nemám tě rád, nesnáším tě, poženu to výš a budu ti guerillově opravovat všechny hrupky, které tu najdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam nikde slovíčko "samy" nevidím. S opravou hrupek souhlasím, ale bude to něco stát!

      Vymazat
  3. Postačila má odpověď na TW? :-)

    OdpovědětVymazat